Energieleveranciers

Energieleveranciers vergelijken op prijs en duurzaamheid.

Vergelijk Energieleveranciers

Vul je postcode en huisnummer in en vergelijk alle energieleveranciers

Energieleveranciers Vergelijken

In Nederland heb je tientallen verschillende energieleveranciers. Ze hebben een aantal overeenkomsten, maar er zijn ook veel verschillen. Deze verschillen zijn interessant om te bekijken, want deze geven je inzicht in welke energieleverancier het beste bij jou past. Daarvoor zou je je verder moeten verdiepen in de prijzen en duurzaamheid. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen, want vaak heb je geen idee waar je moet beginnen. Op deze site ben je aan het juiste adres, want wij hebben namelijk een vergelijkingstool en daar kun jij eenvoudig je huidige verbruik invoeren en dan krijg je snel te zien waar jij geld kunt besparen en hoeveel. Zorg dat je daarom even tijd vrij maakt om na te gaan hoeveel jij kunt besparen en welke energieleverancier er het beste bij jou past. De tijd die je er aan gaat besteden wordt meestal beloond met een mooie besparing.

Energieleveranciers Nederland

Sinds de energiemarkt is geliberaliseerd(1 Juli 2014) zijn er veel energieleveranciers bijgekomen. Door het opengooien van de energiemarkt is de concurrentie toegenomen en kan je betere service en diensten verwachten voor lagere prijzen. De grootste energieleveranciers in Nederland zijn: Eneco, Essent en Vattenfall(voorheen NUON).

energie

Overzicht Energieleveranciers

Geld besparen op Energie

Om te beginnen is het goed om te weten hoe het vergelijken van energieleveranciers werkt. Het is eigenlijk heel eenvoudig om een leverancier te kiezen, maar eerst moet je daardoor wat gegevens invullen. Je vult daarvoor je postcode en huisnummer in, vervolgens je huidige energieleverancier en dan je verbruik. Als je het verbruik niet bij de hand hebt kun je ook je gezinsgrootte aangeven en dan wordt het gemiddelde verbruik gekozen. Zo heb je dan toch een richtlijn waar je goedkoper uit kan zijn. Maar er zijn nog meer gegevens waar je rekening mee moet houden. Je kunt namelijk aangeven of je gebruikt maakt van een dubbele meter of misschien heb je wel zonnepanelen. Dit heeft allemaal invloed op je kosten dus geef alles duidelijk aan. Als je je gegevens in hebt gevuld dan kun jij de aanbieders vergelijken en als er wat tussen staat kun jij direct overstappen. Wij zijn geheel onafhankelijk, het enige wat wij willen is dat je kunt besparen op je energiekosten, want teveel betalen wil niemand.

Tips energieleveranciers vergelijken

We hebben speciaal voor jou nog een paar tips op een rijtje gezet als je kiest voor energieleveranciers vergelijken. Lees deze op je gemak door en doe er je voordeel mee!

 • Misschien heb je nog geen groene stroom, maar wil je dit wel. Dit kun je dan aangeven bij het vergelijken. Duurzame energie wordt door steeds meer mensen gekozen, dit kan ook jouw persoonlijke voorkeur hebben, geef het dan aan.
 • Gebruik je jaaroverzicht van de energiekosten bij het energieleveranciers vergelijken. Je hebt dan namelijk een helder beeld van wat jij verbruikt. Mocht je je overzicht niet bij de hand hebben dan wordt er een gemiddeld verbruik gekozen, maar misschien verbruik je wel veel minder of juist wat meer. Het gaat er ons om dat jij een eerlijke vergelijking krijgt, zodat jij ook echt weet waar jij geld kunt besparen en hoeveel.
 • Het voordeel als je kiest voor een contract voor bepaalde tijd met vaste tarieven, is dat je zekerheid hebt over de prijs en vaak krijg je ook een flinke korting als welkomstcadeau.
 • De keuze van een contract is ook van belang als je over wil stappen naar een andere energieleverancier. Je hebt de keuze uit een jaar contract, maar vaak kun je ook voor drie of vijf jaar kiezen. Je kunt ook denken aan een contract met vaste tarieven en een bepaalde looptijd. Houd er wel rekening mee dat prijzen kunnen veranderen de komende jaren. Als de energieprijzen stijgen, en je hebt gekozen voor een vast tarief dan kun je er je voordeel misschien mee doen, maar de tarieven kunnen ook lager zijn en dan betaal je teveel. Dit is een risico wat je kunt nemen, maar de meeste mensen kiezen vaak voor een contract van een jaar, en dan kijken ze weer verder of ze dan elders weer goedkoper uit kunnen zijn.
 • Wat voor tarief kies je? Enkel of dubbel? Als je kiest voor enkel dan betaal je altijd hetzelfde, maar bij dubbel betaal je tijdens de piekuren een hoger tarief maar dan bij de daluren veel minder. Bij de daluren moet je denken aan de nacht en het weekend. Als je voor dubbel tarief kiest dan heb je wel een energiemeter nodig met twee telwerken. Soms is het een meter met vier telwerken als je ook nog eigen zonnepanelen hebt en terug wil leveren aan de energie leverancier. De slimme meter heeft sowieso vier telwerken!

Veelgestelde Vragen

De site goedkoopenergievergelijken.nl is overzichtelijk en stap voor stap kun jij daar op een heel eenvoudige manier energieaanbieders met elkaar vergelijken, zonder dat iemand jou beïnvloedt. Toch kun je vragen hebben. Blijf er niet mee rondlopen, stel ze! Wellicht staat jouw vraag erbij. Doe er je voordeel mee. 

Bij alle energie leveranciers gelden voorwaarden en het is voor jou van belang dat je deze ook kent. Vaak letten we bij het vergelijken alleen op de prijzen, maar er is meer. De voorwaarden geven aan wat voor contract je hebt, wat er van jou verwacht wordt, maar er staat ook wat je krijgt geleverd. Je weet waar je aan toe bent als je de voorwaarden door hebt genomen en zo kun jij beter de aanbieder kiezen waar je ook aan die eisen kunt voldoen.

In Nederland zijn de grootste energieleveranciers op dit moment:

 • Eneco
 • Essen
 • Vattenfall(voorheen NUON)

Met een paar drukken op de knop kun je na het invullen van je gegevens de energieleveranciers met elkaar vergelijken. Zo heb jij snel een beeld van wat je kunt besparen per maand en per jaar op de energiekosten. Het is erg nuttig om daar tijd voor vrij te maken. Maar stel jezelf wel een aantal vragen: 

 • Welke tarieven kies je? Wil je vaste of variabele tarieven?
 • Kies je een energiecontract voor bepaalde of onbepaalde tijd?
 • Wat verwacht je van de klantenservice? Het is namelijk fijn als je vragen hebt over de energiekosten of rekening dat deze snel worden beantwoord.
 • Wat zijn de algemene voorwaarden? Zorg dat jij de kleine lettertjes ook kent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Het gaat er echt om dat je je voorkeuren kent en dan kun jij de goedkoopste energie leverancier voor jou uitkiezen en de overstap maken.