Gas en Licht Vergelijken

Stap over van Energieleverancier en bespaar op je energierekening

Vergelijk Energieleveranciers

Vul je postcode en huisnummer in en vergelijk alle energieleveranciers

Gas en Licht Vergelijker

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van gas en licht vergelijken? Zoek dan niet verder want hier kom jij er snel achter wat de mogelijkheden zijn, hoe het werkt én wat de voordelen voor jou kunnen zijn. Wat veel mensen niet weten, is dat veel huishoudens te veel geld betalen voor hun energierekening. Het kan vaak stukken goedkoper en dan hebben we het niet over een paar euro. Je kunt hierbij eerder denken aan tientallen euro’s en soms wel honderden euro’s per jaar. Er is maar één manier om er achter te komen hoeveel jij kunt besparen, en dat is door onze energievergelijker hier op de site te gebruiken. Wij zijn geheel onafhankelijk, het enige wat wij willen is dat jij geld kunt besparen door te kiezen voor gas en licht vergelijken. Met een paar drukken op de knop weet je wat jouw voordelen zijn en hoeveel je kunt besparen. Het is dan aan jou of je over gaat stappen of niet, maar wij kunnen op heel korte termijn alles voor je realiseren dus waar wacht je nog op? Bekijk op deze pagina de mogelijkheden van gas en licht vergelijken en dan zie je wat jouw voordelen zijn.  

overstappen energie

Hoe werkt gas en licht vergelijken?

Geld besparen wil jij toch ook? Een goed moment om dan eens na te gaan wat gas en licht vergelijken voor je kan betekenen. We leggen je daarom graag uit hoe het werkt. Bij de gastarieven moet je denken aan de leveringstarieven, energiebelasting, opslag, duurzame energie en regiotoeslag. Hier bestaat het tarief namelijk uit. Verschillende factoren samen bepalen dus de totaalprijs. Maar hoeveel jij per maand of per jaar moet betalen, hangt af van je verbruik. Dit dien je dus ook te weten als je aanbieders met elkaar wil vergelijken. Gas verbruiken we vaak erg veel, maar stroom ook. Apparaten moeten opladen en lampen doen we aan (licht) en dan moet er ook gekeken worden of dat dit wellicht goedkoper kan. Hierbij heb je ook weer je huidige verbruik nodig, maar dan kun je ook kijken naar wat je kunt besparen. Er zijn genoeg leveranciers die lagere stroom tarieven hebben en daar kun jij dan naar overstappen en zo veel geld besparen. Dit tarief is opgebouwd uit energiebelasting, de opslag van duurzame energie en het leveringstarief.

Een belangrijk aspect waar je rekening mee moet houden zijn de vaste leveringskosten. Je wil nadat je hebt gekeken bij gas en licht vergelijken, weten welke energie leverancier er bij je past. Let daarbij op de tarieven van de aanbieders, en op de vaste leveringskosten. Deze zijn wel per leverancier weer anders, ook deze hebben dus invloed op het maken van je keuze.

Voordelen gas en licht vergelijken

Je hebt te maken met diverse voordelen als je direct kiest voor gas en licht vergelijken. Je krijgt hierdoor namelijk inzicht in je huidige kosten, maar ook in de leveranciers die er momenteel zijn en hoeveel je kunt besparen. Dit is van groot belang voordat je over gaat stappen. Door nou te kiezen voor gas en licht vergelijken, heb jij het voordeel dat je weet wat je per maand en jaar kunt besparen. Het besparen kan al snel beginnen, namelijk vanaf de eerste dag dat het nieuwe contract ingaat. Een ander voordeel is dat jij snel online alles kunt regelen en er dan geen omkijken meer naar hebt.  

Stapsgewijs gas en licht vergelijken

Het is heel eenvoudig om bij ons stapsgewijs gebruik te maken van de optie gas en licht vergelijken. Hierdoor weet je namelijk wat je kunt besparen. Bekijk op deze pagina hoe het werkt, vul de gegevens in die gevraagd worden en dan krijg je een overzicht in beeld van jouw persoonlijke situatie. De gegevens die je invult zijn gebaseerd op jouw verbruik. Je krijgt dan energie leveranciers te zien die voor jou aantrekkelijk zijn om naar over te stappen. Mocht je dat willen dan kunnen het verder voor je regelen en is het allemaal zo geregeld.

Tips gas en licht vergelijken

Je hebt even tijd vrij gemaakt om onze tips door te nemen, dan kun jij binnen een paar minuten eenvoudig en snel gas en licht vergelijken. Je weet echt in heel korte tijd hoeveel dat jij kunt besparen en dat wil jij toch ook? Het is echt de moeite waard, dus zorg dat jij er ook het fijne van weet en dan de overstap kunt maken. We hebben nog een paar tips voor je over gas en licht vergelijken:

  • Zorg dat je je huidige jaarrekening van gas en licht erbij hebt zodat jij de actuele tarieven kunt vergelijken.
  • Ben op de hoogte van je huidige verbruik zodat jij de juiste gegevens kunt invullen.
  • Bekijk wat de mogelijkheden zijn met overstappen, groene stroom een optie? Altijd beter om daar dan voor te kiezen en dat zal voor jou alleen maar een goede keuze zijn!
  • Algemene voorwaarden zijn van groot belang bij gas en licht vergelijken. Je wil namelijk niet voor verrassingen komen te staan als je een nieuw contract af gaat sluiten. Zorg daarom dat je ook de kleine lettertjes door hebt genomen en weet waar je aan toe bent met de overstap, na gas en licht vergelijken.
  • Ga eens na hoe anderen de service van de nieuwe aanbieder ervaren, online kun je zoeken naar reviews. Wat je ook kunt doen is zelf contactleggen met de klantenservice en dan kun je kijken hoe snel ze reageren en of ze je netjes te woord staan. Het is namelijk wel prettig om een goede klantenservice te hebben, waar je op kunt rekenen als je vragen hebt over de energie rekening.

Veelgestelde Vragen

De site goedkoopenergievergelijken.nl is overzichtelijk en stap voor stap kun jij daar op een heel eenvoudige manier energieaanbieders met elkaar vergelijken, zonder dat iemand jou beïnvloedt. Toch kun je vragen hebben. Blijf er niet mee rondlopen, stel ze! Wellicht staat jouw vraag erbij. Doe er je voordeel mee. 

Je hebt verschillende mogelijkheden waar je naar moet gaan kijken als je op zoek bent naar de goedkoopste energieleverancier. De vraag is alleen wat past er bij jou? Wat voor contract kies je? Welke looptijd? Welke prijzen worden er gehanteerd en wil jij groene stroom? Een paar vragen waar je alvast over na kunt denken. Bekijk ook goed wat je nou hebt en of je daar tevreden over bent. Als je over gaat stappen dan kun je maar beter alles goed regelen en zorgen dat alles goed naar wens is. Het belangrijkste waar je natuurlijk naar gaat kijken is dat je geld kunt besparen en daarom kies je voor de goedkoopste energieleverancier. Maar er is nog meer dan alleen de prijs waar je op moet letten, want de voorwaarden en de looptijd van het contract zijn ook belangrijk. Houd het allemaal goed in de gaten en dan kun jij snel een overstap maken en er je voordeel mee doen. Besparen kan vandaag al beginnen!