Energievergelijker

Vergelijk met onze onafhankelijke energievergelijker

Online Energievergelijker

Energie vergelijken is makkelijker dan je denkt, zeker met behulp van onze energievergelijker. Deze vergelijker is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk in te stellen voor iedereen. We zullen je stap voor stap uitleggen hoe je onze vergelijker optimaal kan gebruiken waardoor jij uiteindelijk de beste deal kan kiezen op het gebied van alle verschillende energieleveranciers. Het gemak waarmee mensen onze vergelijker gebruiken is een van onze belangrijkste punten, iedereen kan ermee overweg. De energievergelijker van Goedkoopenergievergelijken.nl staat erom bekend dat hij zeer overzichtelijk is en gemakkelijk in gebruik is.

Stappenplan Energievergelijker

Gezinsgrootte en woonadres

Bovenaan de energievergelijker heb je de mogelijkheid om aan te geven met hoeveel personen je in huis woont, de beschikbare opties zijn alleenstaand, samen, klein gezin, middel gezin of groot gezin. Woon jij samen met je partner en hebben jullie twee kinderen? Dan kies je voor de optie klein gezin. Het geschatte verbruik wordt op basis van deze gegevens direct getoond onder de knoppen. De hoeveelheden stroom en gas kan je eventueel zelf ook aanpassen als je een wat nauwkeuriger verbruik wil invullen, je zou hier het verbruik van een jaar eerder in kunnen vullen voor een goede graadmeter. Gebruik je helemaal geen gas? Dan vul je een 0 in bij gas. Rechts van de keuzemogelijkheden voor gezinsgrootte is het de bedoeling dat je je postcode en huisnummer invult, ons systeem koppelt dan gelijk de bijbehorende straatnaam bij deze gegevens. Op deze manier ziet onze online energievergelijker waar je exact woont en welke energieleveranciers in deze regio kunnen leveren. Dit zorgt ervoor dat energieleveranciers die niet in jouw regio kunnen leveren ook niet in het overzicht verschijnen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds populairder en makkelijker om aan te schaffen. Steeds meer gezinnen kiezen voor zonnepanelen omdat het simpelweg geld oplevert. Heb jij zonnepanelen op jouw woning geïnstalleerd? Dit kan je aangeven in de energievergelijker onder het ingevulde verbruik door het vakje naast Zonnepanelen aan te vinken. Zodra je dit vakje hebt aangevinkt verschijnt er een veld waarin je jouw aantal opgewekte zonne energie kan invoeren, dit wordt gemeten in kWh. Zoek goed uit hoeveel zonne energie je opwekt, de prijzen worden mede gebaseerd op jouw exact aantal opgewekte energie via jouw zonnepanelen. Het gebruik van zonnepanelen kan een hoop geld schelen, zoek dit dus goed uit!

Soorten stroom energiecontract

Links naast het overzicht kan je aangeven wat voor energiecontract je graag zou willen. Je kan kiezen voor Groene Stroom uit Nederland, Groene Stroom uit Europa, Grijze Stroom of aangeven dat je geen voorkeur hebt. Groene stroom is stroom die wordt opgewekt uit duurzame bronnen als zon, wind en water. Bij deze productie komt geen CO2 vrij en is dus automatisch goed voor het milieu. Grijze stroom daarentegen is juist wel weer slecht voor het milieu, deze stroom wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen als steenkool, gas en olie. In de toekomst zal deze vorm van energie waarschijnlijk niet meer te verkrijgen zijn, de bronnen raken namelijk op. Heb je geen voorkeur voor een bepaald soort energie? In dat geval kies je voor Geen Voorkeur en verschijnen alle soorten stroom in het overzicht. 

Contractduur Energiecontract

Onder de keuzemogelijkheid wat voor stroom je wilt hebben kan je kiezen voor hoeveel jaar je een energiecontract wilt afsluiten. De opties zijn 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar, 5 jaar, variabel of geen voorkeur. Bij een variabel energiecontract zit je niet vast een jarenlang energiecontract en kan je elke maand overstappen naar een andere energieleverancier. Bij een variabel energiecontract heb je ook variabele energietarieven waardoor je profiteert van prijsverlagingen maar nadeel ervaart van prijsverhogingen. Bij een vast contract heb je een vast tarief waardoor je meer zekerheid hebt, je profiteert echter niet van prijsdalingen. Een vast energie contract is niet maandelijks opzegbaar. Zowel aan lange contracten als korte contracten zitten voordelen en nadelen, ook het hebben van een variabel contract kan zeer interessant zijn.

Alle verschillende energieleveranciers vergelijken

Onder de keuzemogelijkheden van jouw energiecontract vind je een lijst met alle energieleveranciers die worden meegenomen in onze energievergelijker. De aanbieders die wij meenemen in ons overzicht zijn Budget Energie, Eneco, Energiedirect, Engie, Essent, NLE, Oxxio, PowerPeers, Pure Energie, United Consumers, Vandebron en Vattenfall(voorheen Nuon). Al deze energieleveranciers staan automatisch aangevinkt en verschijnen dus in het overzicht nadat je alle gegevens hebt ingevuld en op ‘vergelijken’ hebt geklikt. Al deze aanbieders kan je stuk voor stuk uitvinken door op het vinkje naast de leverancier te klikken. Ben je bij je huidige energieleverancier niet tevreden, dan is het logisch dat je bij deze energieleverancier geen nieuw contract gaat afsluiten. Je kan deze dan dus uitvinken zodat deze niet meer wordt meegenomen in onze vergelijker, hij verdwijnt daarna ook volledig uit het overzicht. Uiteraard is het wel gewoon mogelijk om deze leverancier later weer aan te vinken, mocht je je toch bedenken.

Energiecontracten met cadeau’s

Wil jij graag een cadeau ontvangen bij jou nieuwe contract? Je hebt de mogelijkheid om alle resultaten te filteren zodat je alleen aanbieders te zien krijgt waar je een cadeau ontvangt bij het afsluiten van een nieuw contract. Onder de lijst met energieleveranciers zie je de mogelijkheid ‘Toon alleen met cadeau’, vink dit vakje aan om deze optie aan te zetten. Vervolgens zullen alle leveranciers die contracten aanbieden zonder cadeau verdwijnen uit het overzicht. Cadeau’s zijn er in allerlei vormen. Denk aan een korting op jouw contract, het kwijtschelden van een overstapboete of een daadwerkelijk cadeau, dit kan van alles zijn.

Overzicht met alle Energiedeals

Als alles goed is ingevuld verschijnt er een overzicht met alle mogelijke deals die geschikt zijn voor het door jou opgegeven adres. Bovenin staat ook gelijk aangegeven hoeveel geld je kan besparen op dit adres. Het aantal aanbiedingen wordt ook getoond en het is nu een kwestie van het vergelijken van alle aanbieders. Om het overzicht voor jezelf te bewaren kan je boven het overzicht met alle energiedeals aangeven of je de getoonde prijzen per maand of per jaar wil bekijken, op die manier heb je gelijk een goed beeld van de hoeveelheid geld die je per jaar kwijt bent aan gas en stroom.

De energiedeals in het overzicht staan standaard gesorteerd op prijs van laag naar hoog, de voordeligste aanbieding zal dus altijd bovenaan staan. Om een bepaalde deal wat beter te bekijken en de berekening achter het maandbedrag te zien kan je klikken op de ‘meer Info’ knop, zodra je deze aanklikt verschijnt er nog meer info over deze energiedeal. De totale berekening bevat de kosten van stroom, de kosten van gas en een eventuele korting. De kosten van stroom en gas zijn ook weer specifieker te bekijken door op het plusje ernaast te klikken. Hierdoor krijg je een nog nauwkeurigere berekening te zien, denk hierbij aan de kosten voor vastrecht, netbeheerkosten en energiebelasting. Bovenaan het blokje van de energiedeal staat aangegeven wat voor soort stroom er zal worden geleverd. Daarnaast staat de duur van het contract en of de kosten vast of variabel zijn.

Energiedeals Vergelijken met onze online energievergelijker

Een functie van onze energievergelijker die ontzettend handig is en veel wordt gebruikt is de mogelijkheid om twee of meer energiedeals los met elkaar te vergelijken. Om dit te doen kan je het vakje linksonder het blok van een aanbieding voor ‘Vergelijken’ aanvinken, dit dien je te doen met twee of meer verschillende aanbieders. Als jij de deals die je met elkaar wil vergelijken allemaal hebt aangevinkt kan je rechtsonder klikken op de witte knop met ‘Vergelijken’. Heb jij bijvoorbeeld deals aangevinkt van Oxxio, Vattenfall en Engie? Dan verschijnt er een handig overzicht met alle tarieven van deze door jou gekozen energieleveranciers naast elkaar. Op deze manier is energie vergelijken nog makkelijker gemaakt voor jou en zie je gelijk wat de beste deal is voor jouw huidige of toekomstige woning. Wil jij zien bij welke leverancier je het minst betaalt per kWh? Ook dit is makkelijk terug te vinden in het getoonde overzicht van onze online energievergelijker. Wil je juist zien bij welke aanbieder je de minste netbeheerkosten betaalt? Ook dit is gemakkelijk te zien in het overzicht.

Voordelen van onze energievergelijker

Er zijn tal van voordelen te benoemen aan het gebruik van onze onafhankelijke vergelijker. Ten eerste de al genoemde onafhankelijkheid, wij tonen enkel en alleen de eerlijke prijzen zoals ze ook echt zullen verschijnen op het contract dat je tekent. Als je op de ouderwetse manier energie gaat vergelijken zul je elke website van elke verschillende energieleverancier moeten bezoeken om de prijzen te zien per aanbieder. Ook zijn de energiemaatschappijen zelf natuurlijk helemaal niet onafhankelijk, ze hebben als enige doel om jou als klant binnen te halen en zullen alles uit de kast halen om dat te laten slagen. Bij Goedkoopenergievergelijken.nl werkt het allemaal anders, het is de meest eerlijke en correcte manier om energie te vergelijken. Naast onze onafhankelijkheid is het ook zeer overzichtelijk en zijn de maatschappijen eenvoudig met elkaar te vergelijken.

Onafhankelijke energievergelijker

Onze energievergelijker is onafhankelijk, we hebben dus geen enkel belang bij het feit dat iemand voor een bepaalde energieleverancier kiest. De vergelijker toont enkel en alleen de tarieven die op dat moment gelden, die worden automatisch verwerkt door het systeem achter de vergelijker. Als onafhankelijke vergelijker proberen wij het vergelijken van energie zo eerlijk en overzichtelijk mogelijk te houden voor onze gebruikers. Dit is het tegenovergestelde van de tarieven de energiemaatschappijen tonen op hun eigen website, deze tarieven zijn vaak misleidend en brengen soms onverwachte kosten met zich mee, let hier dus goed op.

Veelgestelde Vragen

De website Goedkoopenergievergelijken.nl is overzichtelijk en jij kan daar op een heel eenvoudige manier energieaanbieders met elkaar vergelijken, zonder dat iemand jou beïnvloedt. Toch kun je vragen hebben. Blijf er niet mee rondlopen, stel ze! Wellicht staat jouw vraag erbij, doe er je voordeel mee. 

Nadat je onze onafhankelijke energievergelijker hebt gebruikt om alle mogelijkheden op het gebied van stroom en gas met elkaar te vergelijken, is het tijd om een keuze te maken. Heb jij de deal gezien die jou en je gezin het meest bevalt? Klik dan op de groen knop met ‘Bekijk’. Als je dit doet kom je op de website van de desbetreffende energiemaatschappij terecht met de energiedeal die eerder in het overzicht stond van Goedkoopenergievergelijken.nl. Vanaf dit moment heeft onze vergelijker geen functie meer, het is nu aan jou of je ook daadwerkelijk een contract afsluit bij de gekozen energieleverancier. Check wel altijd dubbel of je uiteindelijk het juiste contract gaat tekenen.

Bij vrijwel alle energiemaatschappijen heb je de keuze tussen een vast en een variabel tarief. De keuze hierin is vaak een lastige, veel mensen weten niet wat nou uiteindelijk de meest voordelige keuze is. Toegegeven, dit is ook heel moeilijk in te schatten. Als je voor een vast tarief kiest heb je zekerheid, je weet waar je de komende jaren aan toe bent. De energietarieven die op dat moment gelden, gelden voor de gehele looptijd van je contract. Kies jij ervoor om een contract af te sluiten van 5 jaar en zijn de tarieven op dat moment relatief goedkoop? Dan heb jij 5 jaar plezier van die tarieven, hoger zullen ze niet worden. Blijkt nou dat de tarieven nog goedkoper worden in die jaren, dan is het achteraf een mindere keus geweest. Dat kan een voordeel zijn als je kiest voor een variabel tarief, je betaalt het tarief wat in die maand geldt. Echter kan een variabel tarief ook slecht uitpakken als de tarieven met de jaren steeds hoger wordt.

De prijzen die je te zien krijgt in het overzicht uit onze vergelijker zijn altijd all-in. Het maandbedrag dat je te zien krijgt is ook echt het maandbedrag wat van je rekening wordt afgeschreven als je een contract afsluit bij deze energieleverancier. Alle kosten als energiebelasting, netwerkkosten, vastrecht, BTW, leveringstarieven en eventuele kortingen worden meegenomen in de berekening die wordt gebruikt om tot het totale all-in bedrag te komen. Op deze manier heb je een duidelijk beeld van hoeveel geld jij en je gezin kwijt zijn aan gas en elektra. Onze onafhankelijke energievergelijker toont altijd de totale all-in prijs en voorkomt onverwachte kosten.

Als je onze energievergelijker gebruikt is de kans groot dat je zelf al de beste energiedeal kan kiezen. Omdat onze energievergelijker een kant en klaar overzicht aan de gebruikers presenteert is het vrij gemakkelijk om daarna zelf de beste deal te kiezen. Bespaar tot wel honderden euro's per maand aan stroom en gas! Omdat wij onafhankelijk energie vergelijken hebben wij zelf geen voorkeur voor een energieleverancier, je hebt dus volledig in eigen hand met welke nieuwe leverancier jij in zee gaat. 

De beste deals krijg je alleen als je onze energievergelijker op de juiste manier gebruikt. Vul dus altijd de juiste gegevens in en check altijd even of het ingevulde energieverbruik wel klopt. Als alle gegevens kloppen kan je in alle rust de energietarieven vergelijken en de beste energieaanbieder kiezen.