Overstappen Energie

Stap over van Energieleverancier en bespaar op je energierekening

Vergelijk Energieleveranciers

Vul je postcode en huisnummer in en vergelijk alle energieleveranciers

Overstappen van Energie

Je hoort de mensen om je heen misschien wel eens praten over het overstappen naar een andere energieleverancier. Maar weet je ook wat dat voor jou kan betekenen? Vanaf het moment dat het nieuwe energiecontract in is gegaan, besparen de meeste overstappers namelijk erg veel geld. Daar kun jij ook gebruik van maken en daarom is vergelijken en overstappen als het om energieleverancier gaat erg zinvol. Zorg daarom dat je je eindafrekening van de energie er bij hebt. Hierdoor kun jij direct zien wat je nou moet betalen en hoeveel goedkoper het kan. Je zal verbaasd zijn van deze mooie kortingen en besparingen. Dit kan namelijk oplopen tot tientallen euro’s per maand en tot wel honderden euro’s per jaar. Een mooi moment dus om je er ook even in te verdiepen en dan kun jij zelf nagaan wat overstappen energie jou op kan leveren.  

overstappen energie

Waarom overstappen naar een andere energie leverancier?

Er zijn altijd verschillende redenen te bedenken waarom dat mensen overstappen naar een andere energie leverancier. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

  • Lagere prijzen. Je kunt als reden hebben dat je minder gaat betalen bij een andere energie leverancier. Vanaf het moment dat het nieuwe contract ingaat begint het al met besparen!
  • Betere voorwaarden. Misschien kun jij tegen een gunstigere prijs een contract afsluiten, de voorwaarden kunnen namelijk per energie leverancier anders zijn. Lees ook goed de kleine lettertjes door zodat jij weet waar je mee akkoord gaat als je het nieuwe energie contract afsluit. Je wil namelijk niet later voor verrassingen komen te staan en alsnog extra kosten moeten maken.
  • Betere klantenservice. Het is fijn om bij een energie aanbieder te zijn die goed is voor zijn klanten, vragen snel beantwoord en goed bereikbaar is. Het kan namelijk altijd zijn dat je vragen hebt en dan wil jij geen dagen moeten wachten op antwoord. Je wil zekerheid en die kan een goede klantenservice je bieden. Je kunt ook altijd naar de klantenservice van een aanbieder bellen of mailen en dan zien hoe snel je te woord wordt gestaan/antwoord krijgt.
  • Duurzame energie, groene energie leverancier. Misschien heb je nog geen groene stroom maar wil je dat wel. Dit is dan een factor waar je rekening mee gaat houden als je over gaat stappen. Bij het vergelijken kun je eenvoudig aangeven dat je bijv. groene stroom wil en dan krijg je de aanbieders te zien die dat aan je kunnen leveren.

Wat bespaar je met overstappen?

Dit is een lastige maar toch ook wel eenvoudige vraag. Het is namelijk heel persoonlijk wat je kunt besparen als je gaat overstappen naar een andere energie leverancier. Dit maakt het ook weer lastig om zomaar te zeggen hoeveel euro je kunt besparen. Maar gemiddeld kunnen de mensen die overstappen naar een andere energie leverancier gemiddeld tientallen euro’s per maand besparen en dat is toch wel een paar honderd euro per jaar. Dit loopt dus behoorlijk op en dat is ook de reden dat de meeste mensen het de moeite waard vinden om er gebruik van te maken. Om na te gaan hoeveel jij kunt besparen, kun je maar beter je jaarrekening erbij pakken van de energie. Zo kun jij zien wat je nou hebt betaald, dit kun je ook omrekenen naar een maandbedrag en dan hier de energie vergelijker starten en kijken wat je dan kunt besparen per maand en per jaar.

Eerst vergelijken, dan overstappen

Op het moment dat jij kiest voor het overstappen naar een andere energieleverancier, dan is het goed om de vergelijking snel te starten. Daarbij let je natuurlijk goed op de prijzen en uiteraard op de algemene voorwaarden. Het is al helder dat je veel geld kunt besparen, maar dan moeten ook de voorwaarden gunstig zijn. Je moet niet voor verrassingen komen te staan als je eenmaal vast zit aan een contract.  Pak daarom je huidige jaarrekening erbij. Zo weet jij wat je per maand en per jaar hebt betaald en hoeveel goedkoper het kan zijn bij een andere aanbieder. Maar heb jij dan ook groene stroom bijvoorbeeld? Welke contracten zijn er mogelijk? Welke prijzen gelden er? Welke kortingen heb je en wat zijn daarvan dan de voorwaarden? Een korting is vaak een bepaalde periode geldig en wat ga je dan na die periode betalen? Reken uit wat het verhoudingsgewijs gaat kosten in totaal per jaar, dan kun je nagaan waar jij het beste naar kunt overstappen qua energie. 

Voorwaarden overstappen energie

Als je op zoek gaat naar een andere energie leverancier, dan ga je zoeken op overstappen energie. Daarbij is het van belang dat je weet hoe het werkt. Er zijn namelijk ook voorwaarden aan verbonden als je over gaat stappen. Dit hebben we even op een rijtje gezet:

  • Heb je je contract eerder opgezegd dan de afgesproken periode? Dan kun jij de welkomstkorting vergeten. Dit zou jammer zijn, dus bekijk goed wat voor contractperiode je aangaat.
  • Er zal ook een boete betaald moeten worden als je het contract eerder op gaat zeggen dan is afgesproken.
  • Bij de meeste energie leveranciers werken ze met automatisch incasso of je moet het bedrag maandelijks zelf overmaken. Maar als je voor een acceptgiro kiest, dan moet je vaak extra betalen, omdat zij er dan meer werk mee hebben om de betalingen te verwerken.
  • Mocht je elders schulden of betalingsachterstanden hebben, dan mag een nieuwe energie leverancier vragen om een waarborgsom. Dit doen ze vaak omdat er een betalingsrisico kan zijn door de schulden die je hebt.
  • Kies je voor overstappen energie, dan krijg je van je vorige energie leverancier een eindafrekening. Hierbij is het van belang dat je deze goed controleert.

Zoals je kunt lezen is het van belang dat je goed kijkt naar waar welke leverancier je naar over gaat stappen. De voorwaarden spelen daarin een belangrijke rol en daarom is het advies dat je daar ook even de tijd voor neemt. Je zou ook de voorwaarden van diverse energie leveranciers naast elkaar kunnen leggen en dan weet je pas goed waar je op moet letten als je over gaat stappen. Met name de kleine lettertjes moet je doornemen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Veelgestelde Vragen

De site goedkoopenergievergelijken.nl is overzichtelijk en stap voor stap kun jij daar op een heel eenvoudige manier energieaanbieders met elkaar vergelijken, zonder dat iemand jou beïnvloedt. Toch kun je vragen hebben. Blijf er niet mee rondlopen, stel ze! Wellicht staat jouw vraag erbij. Doe er je voordeel mee. 

Je hebt verschillende mogelijkheden waar je naar moet gaan kijken als je op zoek bent naar de goedkoopste energieleverancier. De vraag is alleen wat past er bij jou? Wat voor contract kies je? Welke looptijd? Welke prijzen worden er gehanteerd en wil jij groene stroom? Een paar vragen waar je alvast over na kunt denken. Bekijk ook goed wat je nou hebt en of je daar tevreden over bent. Als je over gaat stappen dan kun je maar beter alles goed regelen en zorgen dat alles goed naar wens is. Het belangrijkste waar je natuurlijk naar gaat kijken is dat je geld kunt besparen en daarom kies je voor de goedkoopste energieleverancier. Maar er is nog meer dan alleen de prijs waar je op moet letten, want de voorwaarden en de looptijd van het contract zijn ook belangrijk. Houd het allemaal goed in de gaten en dan kun jij snel een overstap maken en er je voordeel mee doen. Besparen kan vandaag al beginnen!