Goedkoopste Energieleverancier

Welke energieleverancier is het goedkoopst?

Vergelijk Energieleveranciers

Vul je postcode en huisnummer in en vergelijk alle energieleveranciers

Goedkoopste Energieleverancier?

Ben je op zoek naar de goedkoopste energieleverancier? Met onze energievergelijker kun je heel snel bekijken wat voor jou de goedkoopste energieleverancier is. Geheel kosteloos en het levert je nog eens wat op ook! Je kunt hierdoor veel geld besparen en dat is toch waar je naar op zoek bent. Een goed moment om even tijd vrij te maken en dan bij ons de vergelijking gaat starten. Wij zijn geheel onafhankelijk, het gaat er ons om dat jij geld kunt besparen op je energierekening!

Hoe bepaal je de goedkoopste energieleverancier?

Er zijn verschillende manieren om na te gaan wat voor jou de goedkoopste energieleverancier. Maar het gaat er om wat er bij je past. Wil jij groene stroom? Hoeveel verbruik je per maand? Welke kortingen zijn er mogelijk bij jouw situatie? Het is heel persoonlijk om een goede energieleverancier te kiezen, want iedere situatie is weer anders. Daarom raden we je aan om een vergelijking te doen, zodat jij in een overzicht kunt zien welke mogelijkheden er zijn. Alleen daar kun jij achter komen als je je huidige energie jaarrekening erbij pakt en dan hier invoert. Vervolgens zie je welke energieleveranciers hetzelfde kunnen leveren en voor welke prijs. In een oogopslag kun je vaak al zien hoeveel je kunt besparen.

Stappenplan Goedkoopste Energieleverancier kiezen

Op het moment dat je zover bent om je goedkoopste energieleverancier te kiezen, kun je ons stappenplan gebruiken om nog sneller een keuze maken:

 • Je opent de vergelijker op onze site om de tarieven van de energieleveranciers met elkaar te vergelijken.
 • Pak vervolgens je energierekening erbij en vergelijk deze met de prijzen op de site. Je kunt de totaalprijs nu vergelijken.
 • Vervolgens ga je kijken welke energieleverancier voor jou het meest duurzaam is. Wie levert er groene stroom en wat zijn dan de kosten? Door dit onderdeel mee te nemen in je vergelijking kun je ook geld besparen en toch voor groen kiezen!
 • Als laatste is het raadzaam om te kijken naar de algemene voorwaarden. Let daarbij op een paar punten:
  • Hoelang geldt de actie waar je gebruik van kunt maken? Is het drie maanden, een jaar of een langer periode?
  • Welke prijzen gelden er als de actie is afgelopen?
  • Welke contractvorm sluit je af en past dat bij je?
 

Als je deze stappen hebt doorlopen, dan weet je waar je aan toe bent en dan kun jij voor jezelf de goedkoopste energieleverancier kiezen. 

Voordelen goedkoopste energieleverancier

Als je geld kunt besparen, dan wil je dat vaak wel doen. Maar bij goedkope energie is dat toch wat anders, vaak weet je wat je hebt bij je huidige energieleverancier. Dit is voor veel mensen een reden dat zij het lastig vinden om over te stappen. Maar toch kan het lonend zijn voor jou als je die overstap toch maakt. Je kunt per maand veel euro’s besparen en reken dan eens uit hoeveel dat op jaarbasis is. Het zou zomaar om honderden euro’s kunnen gaan en dat is toch wel een voordeel van overstappen. Je hebt er nauwelijks werk mee want veel wordt er voor je geregeld. Met een paar drukken op de knop kun jij overstappen en zien wat je kunt besparen, eenvoudiger kan het bijna niet als je op zoek bent naar dé goedkoopste energieleverancier.

Geld besparen dankzij de goedkoopste energieleverancier

Het is fijn als je weet dat er geld bespaard kan worden. Op deze site kun je namelijk snel zien wie voor jou de meest interessante en goedkoopste energieleverancier is. Je vergelijkt de prijzen, voorwaarden en mogelijkheden met elkaar en dan is het zo geregeld. Het gaat er om dat je een energie aanbieder kiest waar jij je goed bij voelt. De kans is groot dat je nou teveel moet betalen en dat is zonde. Bijna alles in het leven kost veel geld en dan is het fijn dat je het een en ander kunt besparen. Energie verbruiken we iedere dag volop, daar betalen we ook genoeg voor. Daarom is het toch fijn als dat goedkoper kan? Je kunt tot wel honderden euro’s per jaar overhouden en dat geld kun je vast en zeker op een andere manier goed besteden! Bereken daarom ook wat jij kunt besparen door te kiezen voor een goedkope energieleverancier.

Veelgestelde Vragen

De site goedkoopenergievergelijken.nl is overzichtelijk en stap voor stap kun jij daar op een heel eenvoudige manier energieaanbieders met elkaar vergelijken, zonder dat iemand jou beïnvloedt. Toch kun je vragen hebben. Blijf er niet mee rondlopen, stel ze! Wellicht staat jouw vraag erbij. Doe er je voordeel mee. 

Deze vraag kan erg snel beantwoord worden, want ja je kunt overstappen naar goedkope energieleveranciers, dit kan ook erg eenvoudig en snel worden gerealiseerd.  Hier kun je namelijk alles op je gemak doorlezen, dan pak je je huidige jaarrekening erbij en dan voer je de vergelijking in. Binnen een paar tellen zie je welke aanbieders er zijn, wat je per jaar kwijt zou zijn aan energiekosten en wat er dan dus bespaard kan worden. Hoe? Door eenvoudig over te stappen. Met een paar drukken op de knop weet jij wat je kunt besparen en bij wie, en de rest wordt voor jou geregeld. Je hebt er geen omkijken naar, maar je ervaart wel de voordelen omdat je daardoor iedere maand weer vele euro’s over kunt houden. Daar heb je misschien al een andere bestemming voor. Om het nog leuker te maken, bereken eens wat jij per jaar kunt besparen als je over gaat stappen naar de goedkoopste energieleverancier.

Hou goed rekening met wat voor contact je hebt bij je huidige energieleverancier. Bij een energiecontract met onbepaalde of variabele looptijd kun je op elk moment van je contract overstappen naar een andere energieleverancier. Bij een energiecontract met een vaste looptijd is het verstandig om naar het einddatum te kijken. Heb je nog twee maanden te gaan dan is het mogelijk om van energieleverancier over te stappen zonder opzegboete als je de einddatum van je huidige energiecontract doorgeeft. Mocht je willen overstappen maar is de looptijd van je energiecontract langer dan twee maanden dan kan je een opzegboete moeten betalen als je gaat overstappen.

Als je op zoek bent naar goedkope energie kan het ook belangrijk zijn om te weten hoe groen de energie is die jij krijgt.

Bij de energievergelijker is het mogelijk om het energiecontract te filteren op Groen uit NL, Groen uit Eu en Grijs. Zo kan je zelf aangeven hoe groen jouw energie moet zijn. De Consumentenbond, Natuur & Mileu en Wise hebben in 2020 onderzoek gedaan naar de groenste energieleverancier. De allergroenste energieleveranciers leveren bijna volledig energie opgewerkt uit zon- en windenergie. Onderstaande energieleveranciers kwamen als groenst uit de strijd:

 • Pure Energie
 • Vrijopnaam
 • Energie VanOns
 • Om | nieuwe energie
 • Powerpeers

Bij een overstap horen vaak voorwaarden en dat is waar niet iedereen aan denkt. Je hoeft je er ook geen zorgen over te maken, maar het is wel van belang dat je weet wat het wil zeggen. Wat wordt er door de goedkoopste energieleverancier van jou verwacht, wat krijg jij er voor terug en onder welke voorwaarden? Let bijvoorbeeld op de prijzen, voor welke periode staan deze vast? Zijn er kortingen en zo ja, wanneer gelden deze? Welke prijzen worden er gehanteerd na de actie? Wat is het welkomst cadeau als je over gaat stappen? Welke contractvormen zijn er bij de goedkoopste energieleveranciers? Worden er extra kosten in rekening gebracht als je een betalingsherinnering krijgt? Als je op zoek gaat naar goedkope stroom en goedkope energie zijn er zomaar een paar vragen die je jezelf kunt stellen, zo kun jij kritischer naar de voorwaarden kijken. Het gaat er om dat je weet wat er in de voorwaarden staat en dat je niet voor verrassingen komt te staan. Iedere energie leverancier kan andere voorwaarden hebben dus lees je goed in voordat jij over gaat stappen. Het gaat er puur om dat jij weet wat je krijgt en dan voor de goedkoopste energieleverancier kunt kiezen, zonder zorgen!

Je hebt verschillende mogelijkheden waar je naar moet gaan kijken als je op zoek bent naar de goedkoopste energieleveranciers. De vraag is alleen, wat past er bij jou? Wat voor contract kies je? Welke looptijd? Welke prijzen worden er gehanteerd en wil jij groene stroom? Wil je misschien alleen stroom of alleen gas? Een paar vragen waar je alvast over na kunt denken. Bekijk ook goed wat je nou hebt en of je daar tevreden over bent. Als je over gaat stappen dan kun je maar beter alles goed regelen en zorgen dat alles goed naar wens is. Het belangrijkste waar je natuurlijk naar gaat kijken is dat je geld kunt besparen en daarom kan je voor de goedkoopste energieleverancier kiezen. Maar er is nog meer dan alleen goedkope energie waar je op moet letten, want de voorwaarden en de looptijd van het contract zijn ook belangrijk. Houd het allemaal goed in de gaten en dan kun jij snel een overstap maken en er je voordeel mee doen. Gebruik vooral onze vergelijker om te kijken waar je voordelige deals kan krijgen. Besparen kan vandaag al beginnen!  

Via het gebruik van onze onafhankelijke energievergelijker is het mogelijk om de goedkoopste leverancier te vinden. Als je de juiste gegevens invult krijg je de beste deals te zien voor jouw persoonlijke situatie. Dit hangt uiteraard af van je woonplaats en de grootte van je woning. Door de vergelijker te gebruiken vergelijk je alle energieleveranciers met elkaar en ga je op zoek naar de beste deal. Op die manier kom je er ook achter welke energieleverancier de goedkoopste energie levert.