Vattenfal

Vergelijk Energieleveranciers

Vul je postcode en huisnummer in en vergelijk alle energieleveranciers

Energieleverancier Vattenfal

Vattenfall is met 2 miljoen klanten in Nederland een van de grotere energieleveranciers van het land. Vattenfall was voorheen Nuon, maar staat na de fusie met het Zweedse Vattenfall ook in Nederland bekend als Vattenfall. Vattenfall bestaat al meer dan 100 jaar in Noordwest-Europa en gaat nu proberen om ook in Nederland de grootste te worden en/of te blijven

Vattenfall gelooft niet in veranderingen op de korte termijn, juist wél op de lange termijn. Het doel van Vattenfall luidt ‘Fossielvrij leven binnen één generatie’. Fossielvrij leven betekent een leven waarin je onafhankelijk bent van het gebruik van fossiele brandstoffen als olie, gas en steenkool. Daarom investeert Vattenfal veel in duurzame energieproductie als zon, wind, water.

Bij Vattenfal is het mogelijk om je eigen energieproduct samen te stellen. Het is mogelijk om zowel stroom en gas af te nemen, maar dit kan ook als los product worden afgenomen.

Contactgegevens

Postadres

Postbus 40021
6803 HA Arnhem

Telefoon

0900 0808

Telefoon
tijden

Werkdagen
08:00 – 15:00

Website

Kortingen Vattenfal

Blijven Loont is iets nieuws van Vattenfall. Als nieuwe klant krijg je bij Vattenfall gelijk 5% korting op je contract. Ben je al klant en ga je verlengen? Dan wordt de korting al 10%. Elk jaar komt daar 5% bij, dit kan maximaal oplopen tot 25%. Als je lang klant blijft bij Vattenfall betaal je dus uiteindelijk een kwart minder voor je energierekening. Blijven loont dus bij Vattenfall, zeker voor bestaande klanten. Ook is het voor nieuwe klanten interessant om je energiecontract bij Vattenfall af te sluiten. 

Termijnbedrag Vattenfal

Je kan bij Vattenfall online heel veel zelf regelen, waaronder ook het termijnbedrag. In principe betaal je iedere maand een vast bedrag aan Vattenfall, dit wordt gezien als voorschot op de totale energiekosten van een jaar. Dit termijnbedrag is gebaseerd op een schatting of op je verbruik van het jaar ervoor. Meestal komt het totaalbedrag van de voorschotten wel aardig in de buurt van het daadwerkelijke totaalbedrag. Is dit niet zo? Dan moet je een bedrag terugbetalen of ontvang je een bedrag terug van Vattenfall. 

Is jouw geschatte termijnbedrag in jouw ogen niet het juiste? Dan kan je dat eenvoudig zelf aanpassen op de website van Vattenfall. Kijk echter uit dat je niet te laag of te hoog gaat zitten, dit voorkomt dat je veel te veel geld kwijt bent aan je rekeningen, of dat je aan het eind van het jaar ineens honderden euro’s moet gaan terugbetalen. 

Voorwaarden Vattenfal

Op de website van Vattenfall is enorm veel informatie te vinden en je kan er terecht voor al je vragen. Het is wel belangrijk dat je tijdens het afsluiten van een contract goed in de voorwaarden van het contract kijkt. Je komt zo niet voor onverwachte kosten te staan en je bent goed op de hoogte van de looptijd van het contract, de opzegtermijn en andere informatie die nuttig kan zijn. Ook staat er vaak informatie over de opzegboete in de voorwaarden van een contract.

Klantenservice Vattenfall

Vattenfall heeft een uitgebreide pagina op hun website die volledig gericht is op de klantenservice. Je hebt een blokje met veelgestelde vragen waar heel veel informatie te vinden is, ook hebben ze een chatbot, Nina, die ook veel antwoorden heeft op je vragen. Kom je er desondanks toch niet uit? Je kan Vattenfall ook bellen of Whatsappen. Let wel goed op de openingstijden van deze services.

Opzeggen contract Vattenfal

Het opzeggen van je contract bij Vattenfall gebeurt telefonisch. Heb je een vast contract voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld twee of drie jaar? Wil je na deze periode opzeggen, dan kan dat tot uiterlijk 30 dagen voordat het contract afloopt. Doe je dit niet, wordt je vaste contract automatisch verlengd en omgezet in een variabel contract voor onbepaalde tijd. 

Stap je over naar een andere energieleverancier? Dan is opzeggen bij Vattenfall niet nodig, de nieuwe energieleverancier regelt de overstap en de opzegging bij Vattenfall. Hou hierbij wel rekening met een eventuele overstapboete, de regeling hiervan is vaak te vinden in de voorwaarden van je oude contract. 

Tarieven Vattenfal

De energieprijs is bij Vattenfall opgebouwd uit drie onderdelen, namelijk je verbruik van gas, water en licht, de netbeheerkosten en overheidsheffingen en BTW. Het is mogelijk om zowel een vast of variabel tarief te kiezen. Bij een vast tarief betaal je voor de periode die je kiest altijd dezelfde prijs voor je energie, de prijs wordt als het ware vastgezet. Bij een variabel tarief betaal je de actuele prijs die op dat moment geldt, deze prijzen worden meestal twee keer per jaar aangepast. Het is dus niet zo dat je elke dag een ander tarief betaalt. 

Een variabel contract kan voordelig uitpakken als de energieprijzen dalen, dan betaal jij met je huishouden dus ook minder. Uiteraard kan het ook de andere manier op werken. Kies je voor zekerheid, dan kies je voor een vast contract. Je zit dan voor een aantal jaar vast aan hetzelfde tarief. Ben je bereid om een klein gokje te nemen? Kies dan voor een variabel contract, je betaalt dan altijd de actuele prijs voor energie.

Ook zit er nog verschil in de keuze tussen normaal- en daltarief. Als je daarvoor kiest betaal je in de avond minder voor stroom dan wanneer je in de ochtend dezelfde hoeveelheid stroom zou gebruiken.