Eneco

Vergelijk Energieleveranciers

Vul je postcode en huisnummer in en vergelijk alle energieleveranciers

Energieleverancier Eneco

Eneco is een energieleverancier die al sinds 1995 stroom en gas levert door heel Nederland. Naast Nederland zijn ze ook actief in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met hun missie ‘duurzame energie van iedereen’ proberen ze consumenten te overtuigen van het gebruik van duurzame energie. Dit allemaal met behulp van betaalbare, slimme en duurzame producten.

Bij Eneco krijg je altijd 100% groene stroom, opgewekt in Nederland. Met Eneco HollandseWind & Zon® garandeert Eneco dat alle stroom in Nederlandse wind- en zonneparken wordt opgewekt. Op deze manier wordt Nederland op lange termijn nog groener. Eneco heeft de ambitie om in 2035 volledig klimaatneutraal te zijn.

Op het gebied van gas krijg je bij Eneco standaard Eneco Gas, dit wordt ingekocht in zowel Nederland als het buitenland. Wil je liever een duurzamere keuze maken? Kies dan voor Eneco CO2-GecompenseerdGas, hiermee draag je bij aan duurzame projecten en compenseer je jouw CO2-uitstoot van het gasverbruik.

Contactgegevens Eneco

Adres

Marten Meesweg 5
3068 AV Rotterdam

Telefoon

088 – 895 5955

Telefoon
tijden

Werkdagen
08:00 – 18:00

Website

Kortingen Eneco

Mocht je de keuze maken voor Eneco, hebben ze een leuke welkomstbonus voor je klaar liggen. Als je nu een vast contract afsluit bij Eneco krijg je eenmalig 100 euro korting op je jaarnota. Bij een gemiddeld huishouden komt dit al gauw neer op twee maanden gratis stroom en gas.

Als je een vierjarig energiecontract afsluit krijg je Toon® er gratis bij. Toon® is een slimme thermostaat die je ook op afstand kunt bedienen. Je krijgt hiermee een beter inzicht in je verbruik en mogelijke grootverbruikers in huis. Door het gebruik van Toon® bespaar je eventuele kosten en het is goed voor het milieu. 

Op de website van Eneco kun je op een handige manier de tarieven berekenen voor jouw adres en het aantal personen wat er woonachtig is. Door de vergelijker te gebruiken krijg je een handig overzicht van alle tarieven. De eventuele kortingen worden automatisch verwerkt in de weergegeven tarieven.

Termijnbedrag Eneco

Net als de meeste energieleveranciers betaal je bij Eneco ook een vast bedrag per maand, dit wordt een termijnbedrag genoemd. Als je net een nieuw contract hebt afgesloten wordt er van tevoren bekeken wat de maandelijkse kosten ongeveer zullen zijn. Aan het eind van het jaar worden de kosten die je maandelijks gemaakt hebt bij elkaar opgeteld en verrekend met de totaal betaalde kosten aan Eneco, dit wordt de jaarafrekening genoemd. Het kan dus zijn dat je een bedrag terugkrijgt, ook kan het zo zijn dat je een bedrag bij moet betalen. Als er van tevoren een goede inschatting is gemaakt qua verbruik zal dit bedrag nooit heel hoog zijn. 

Voorwaarden Eneco

Ondanks dat er op de website van Eneco heel veel informatie wordt gegeven is het aan te raden om alsnog alle voorwaarden door te nemen, zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan. In de voorwaarden staan de kosten, de looptijd van het contract, de eventuele opzegtermijn en nog veel meer informatie die nuttig kan zijn om te weten. De hoogte van de mogelijke opzegboete kan op basis van gegevens in de voorwaarden ook worden ingeschat. 

Klantenservice Eneco

Eneco heeft een klantenservice waar je terecht kan voor vragen over Eneco. Er is een aparte pagina met veelgestelde vragen, ook kun je terecht in de livechat om zelf een vraag te stellen aan een medewerker. Je kan hier elke vraag stellen die je maar wil, ook al heb je nog geen contract afgesloten bij Eneco. De klantenservice is er om (toekomstige) klanten te helpen en te voorzien van nuttige informatie over Eneco. 

Opzeggen contract Eneco

Bij een variabel contract bij Eneco is het opzeggen van het contract maandelijks mogelijk, hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Heb je echter een vast contract, loopt je contract nog een tijdje door maar wil je wel opzeggen bij Eneco? Dan komen daar wel extra kosten bij en dat wordt een opzegboete genoemd. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de tijd die het contract nog zou doorlopen. Voor meer informatie over de hoogte van de opzegboete is het verstandig om de voorwaarden van je contract te raadplegen. 

Tarieven Eneco

Bij Eneco kun je kiezen tussen een vast of een variabel contract. Vaste contracten zijn af te sluiten voor één, drie of vier jaar. Op deze manier ben je verzekerd van een bepaald tarief voor de gekozen periode. Het tarief wordt in deze periode nooit gewijzigd, in tegenstelling tot de tarieven bij een variabel contract. Bij Eneco zijn variabele contracten maandelijks opzegbaar, de prijs verandert meestal één keer per jaar. Het is bij Eneco op elk moment mogelijk om een vast of variabel contract af te sluiten.

Naast de keuze voor een vast of variabel contract heb je bij Eneco ook nog de keuze tussen enkel- en dubbeltarief. Bij enkeltarief betaal je op elk tijdstip van de dag hetzelfde tarief. Dubbeltarief staat ook wel bekend als dag- en nachtstroom. Bij deze regeling betaal je ‘s-avonds of ‘s-nachts minder voor de energie dan wanneer je de stroom overdag zou gebruiken. Dubbeltarief kan bijvoorbeeld handig zijn als je altijd in de avond of in de nacht de vaatwasser of wasmachine laat draaien.