Engie

Vergelijk Energieleveranciers

Vul je postcode en huisnummer in en vergelijk alle energieleveranciers

Energieleverancier Engie

Engie is een energiebedrijf gevestigd in Zwolle dat sinds 2008 actief is op de Nederlandse energiemarkt. De doelstelling van Engie is om heel Nederland op lange termijn duurzaam te maken, dit met behulp van innovatieve oplossingen, duurzame gebiedsontwikkeling, energiezuinige gebouwen en opwekking en levering van voornamelijk groene energie.

Engie levert 100% groene stroom. Deze stroom wekt Engie zelf op uit windmolens en zonneparken. In Nederland heeft Engie op dit moment 34 duurzame energiebronnen. Ook probeert Engie de CO2-uitstoot in Nederland flink te verminderen. Op deze manier probeert Engie op een verantwoorde manier in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen.

Om de CO2 -uitstoot van het gasgebruik van Engie klanten te compenseren ondersteunt Engie diverse maatschappelijke compensatieprojecten. Zo investeert Engie in eigen schone kooktoestel projecten in Eritrea, Ethiopië en China. Met deze schone kooktoestellen hebben lokale bewoners tot 70% minder hout of houtskool nodig. Op deze manier draagt Engie bij aan minder ontbossing en een betere luchtkwaliteit.

Contactgegevens

Adres

Postbus 10087
8000 GB Zwolle

Telefoon

088 444 66 22

Telefoon
tijden

Werkdagen
08:00 – 18:00

Website

Kortingen Engie

Ook Engie zijn er tal van kortingen te krijgen. Sluit je nu een 3-jarig contract af bij Engie? Dan ontvang je de ENGIE Bespaarscan voor 499 euro in plaats van 899 euro. Door het afsluiten van een 3-jarig contract kan je dus 400 euro korting pakken in één klap. Bij de Engie BespaarScan wordt er op locatie een professionele scan gemaakt door een energieadviseur, je ontvangt daarna een rapport met een overzicht van alle mogelijke maatregelen, investeringen en energiebesparing. Dit kan op lange termijn een hoop geld besparen, dus twijfel niet en profiteer direct van deze hoge korting. 

Termijnbedrag Engie

Het termijnbedrag bij Engie bestaat uit drie onderdelen, dit zijn de leveringskosten, de netbeheerkosten en overheidsheffingen. De leveringskosten zijn de kosten voor je eigen energieverbruik. De hoogte van de leveringskosten hangt dus helemaal af van je eigen verbruik. De netbeheerkosten en overheidsheffingen zijn altijd hetzelfde maar worden wel elke maand meegenomen in het totaalbedrag. 

Het termijnbedrag kan je bij Engie handmatig wijzigen, dit kan gemakkelijk via de website of via de app van Engie. Heb je het idee dat het termijnbedrag te hoog is en wil je het verlagen? Dit kan altijd, maar let wel goed op dat je het niet té laag zet, dit voorkomt dat je aan het eind van het jaar een bedrag naar Engie moet overmaken. Uiteraard kan je het bedrag zelf ook hoger zetten.

Voorwaarden Engie

Op de website van Engie is veel informatie te vinden en ook kan je het antwoord op al je vragen in bijna alle gevallen online vinden. Mocht je een contract afsluiten bij Engie, is het echter wel aan te raden om ook de voorwaarden van het contract bij Engie goed door te lezen. Op deze manier kom je nooit voor onverwachte kosten te staan en ben je op de hoogte van alle voorwaarden. Ook staat er in de voorwaarden vaak informatie over de looptijd van je contract, de opzegtermijn en hoe het werkt als je overstapt naar een andere maatschappij. Vaak zijn hier boetes aan verbonden, check goed hoe het zit als je dit bij Engie doet.

Klantenservice Engie

Op de website van Engie is er een speciale pagina die is ingericht om de klantenservice zo goed mogelijk te laten verlopen. Er is een gedeelte met veelgestelde vragen waar iedereen terecht kan en er is een chatbot waaraan je al je vragen kan stellen. Heb je liever persoonlijk contact met een van de medewerkers voor een van je vragen? Je kan Engie telefonisch bereiken tijdens kantooruren.  

Opzeggen contract Engie

Het opzeggen van een lopend contract bij Engie gebeurt per telefoon, let wel op dat je een boete krijgt als je opzegt voor de afgesproken datum. De einddatum van je contract kan je vinden bij MijnEngie op de website of via de app. De opzegtermijn bij Engie is een maand. Stap je over naar een andere energieleverancier? Dan hoef je niks te doen, je nieuwe maatschappij regelt de overstap volledig voor je.

Heb je een nieuw contract afgesloten bij Engie maar wil je het toch annuleren? Je kan een getekend contract binnen 14 dagen digitaal annuleren, dit is kosteloos. Na deze 14 dagen kan je het contract alsnog opzeggen maar dan zijn er wel kosten aan verbonden.  

Tarieven Engie

Bij Engie kan je contracten afsluiten in verschillende samenstellingen. Je hebt de keuze tussen een looptijd van 1 of 3 jaar voor een vast contract. Met dit vaste contract betaal je hetzelfde tarief voor stroom en gas voor de periode die je hebt gekozen, dit biedt een hoop zekerheid wat betreft de energierekeningen. Ook kan je kiezen voor een normaal en daltarief of een enkel tarief. Je hebt voor het normale- en daltarief wel een slimme meter nodig. Heb je geen slimme meter? Dan kan je alleen voor enkel tarief kiezen en betaal je op elk tijdstip van de dag hetzelfde tarief. Bij het daltarief betaal je in de avond minder voor je stroom en gas dan overdag. 

Je kan bij Engie ook kiezen om bijvoorbeeld alleen stroom of alleen gas af te nemen, dit zorgt ook weer voor veranderingen in de tarieven, zoek dit goed uit. Door middel van de vergelijker op onze website kun je eenvoudig de tarieven van Engie en van andere energiemaatschappijen met elkaar vergelijken.