Onderwerpen

Weterschappers brengen game uit waar energie besparen het doel is

Onlangs hebben Nederlandse wetenschappers een game uitgebracht waar het draait om energie besparen. De naam van het spel is Powersaver Game. Met behulp van deze game kan in het echte leven ook energie worden bespaard. Uit een onderzoek dat is uitgevoerd door de Universiteit Utrecht is gebleken dat huishoudens die de game speelden gemiddeld 20 procent bespaarden op energie. In de weken daarna waren deelnemers zo goed geworden in het spel dat dit steeg naar tot wel 30 procent.

Prijsstijging

In het afgelopen jaar vond er een enorme prijsstijging plaats als het gaat om energie. Heel veel huishoudens zitten daardoor in de financiële problemen. Het doel van het spel dat is uitgebracht is om energie besparen leuk te maken, ook in het echte leven. In de game beginnen spelers in een verlaten landhuis waar allerlei elektronische apparaten het niet meer (goed) doen. Door missies te voltooien worden de apparaten weer in goede staat gebracht. Er zijn ongeveer 50 verschillende opdrachten om te voltooien, je bent dus wel even bezig als je alles wil voltooien.

Reality-enhanced serious game

De game blijft echter niet volledig digitaal. Door opdrachten in het echte leven uit te voeren krijg je beloningen in het spel. Door bijvoorbeeld te wassen op lagere temperatuur met de wasmachine krijg je beloningen in de game.

Toekomst

In de toekomst zal het spel mogelijk worden opgeschaald naar gebruik in alle Nederlandse huishoudens. Om dit mogelijk te maken zal het spel up-to-date moeten blijven en constant nieuwe uitdagingen moeten toevoegen.

Het laatste Energienieuws

Nieuws

Help met de verduurzaming in Nederland

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland heeft geleid tot een forse prijsstijging van de energie in Nederland. Besparen op energie kan meehelpen aan het milieu en aan jouw portemonnee, maar ook aan het

Lees Verder