Onderwerpen

Tarieven stroom en gas flink omhoog per 1 juli

De tarieven voor stroom en gas zijn per 1 juli flink omhoog gegaan. Heb jij een contract afgesloten met een variabel tarief? Dan kan de energierekening de komende jaren een stuk hoger zijn dan normaal. Energiemaatschappijen mogen de tarieven voor klanten met een variabel contract twee keer per jaar aanpassen, op 1 januari en op 1 juli. Afgelopen donderdag is dat dus gebeurd en de tarieven zijn zoals gezegd flink gestegen. 

Helft van Nederland heeft een variabel contract

Ongeveer de helft van de Nederlandse huishoudens heeft op dit moment een variabel contract en gaan dus meer betalen op jaarbasis. Het gaat om 9% meer dan voorheen, blijkt uit een berekening die het RTL Nieuws heeft gemaakt. Voor de wat grotere gezinnen kan dat per jaar al een stijging betekenen van een paar honderd euro. Een gezin van vijf personen in een appartement met een variabel tarief gaan op basis van een gemiddeld verbruik 139 euro meer per jaar betalen van voorheen. Een stel in een rijtjehuis zal met de nieuwe tarieven 145 euro meer betalen per jaar. Heb je een contract met een vast tarief? Dan zal er helemaal niks veranderen en betaal je nog steeds de tarieven die golden op de datum dat jij je contract afsloot bij je huidige energieleverancier.

Overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij

Ben je geschrokken van de nieuwe tarieven en wil je graag wat energieleveranciers met elkaar vergelijken om de beste energiedeal te kunnen kiezen? Maak gebruik van de onafhankelijke energievergelijker op onze website. Deze vergelijker laat jou alle deals zien die geschikt zijn voor jouw woning, die je middels een handig overzicht makkelijk met elkaar kan vergelijken. Als je gebruik maakt van onze vergelijker zijn er tal van filters die je kan gebruiken om het voor jouw perfecte contract samen te stellen. Alle prijzen zijn all-in, je komt niet voor verrassingen te staan zoals eventuele verborgen kosten. 

Het laatste Energienieuws

Gas

Gasprijs stijgt naar recordhoogte

De huidige prijzen voor een kubieke meter gas zijn nog nooit zo hoog geweest. Bij diverse energieleveranciers waar je een nieuw contract afsluit is de prijs nu meer dan 1 euro per kubieke

Lees Verder
Stroom

Hoeveel Stroom verbruik jij?

Hoeveel stroom verbruik jij per jaar? Dit hangt van een aantal factoren af, een gezin met vier kinderen verbruikt automatisch meer stroom dan iemand die alleen woont. Ook grote villa’s  verbruiken vaak meer

Lees Verder