Onderwerpen

Hoeveel stroom verbruikt een Jacuzzi?

Een jacuzzi in je eigen tuin is hartstikke luxe en lang niet iedereen kan erover meepraten. Hoeveel stroom verbruikt een jacuzzi nou eigenlijk en is het daadwerkelijk een grootverbruiker? Een onderzoek van NU.nl moet zorgen voor antwoorden op deze vragen.

Aankoop van de jacuzzi

Bij de aankoop van een jacuzzi letten veel mensen op de aankoopprijs omdat dit direct aangeeft hoeveel je kwijt bent aan de jacuzzi. Echter is het verbruik ook belangrijk om op te letten, je kan in de toekomst namelijk veel meer geld kwijt zijn aan stroom dan je eigenlijk zou willen. Een dure jacuzzi kan op de lange termijn alsnog goedkoper zijn omdat hij qua verbruik veel beter en goedkoper is.

Verschillende factoren

Er zijn verschillende factoren die het verbruik van een jacuzzi bepalen. Zo speelt isolatie een belangrijke rol en dan met name hoe dik de bodem en de wanden zijn. Ook de grootte van de jacuzzi is van belang, een klein bad koelt veel sneller af dan een wat groter bad. Een gemiddelde jacuzzi verbruikt in stand-by modus 150 kWh per maand. Dit is als je hem in die hele maand niet gebruikt.

Verbruik bij regelmatig gebruik van de jacuzzi

Stel dat je je jacuzzi drie keer per week een uur gebruikt, dan verbruik je ongeveer 2500 kWh per jaar, dat is ruim 200 kWh per maand. Uiteraard speelt je afgesloten energiecontract ook een grote rol in hoeveel geld je kwijt bent aan je jacuzzi. In de afgelopen maanden zijn de prijzen gestegen naar ongekende hoogtes en zijn bezitters van een jacuzzi ook zeker niet goedkoper uit dan normaal.

Het laatste Energienieuws

Nieuws

Help met de verduurzaming in Nederland

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland heeft geleid tot een forse prijsstijging van de energie in Nederland. Besparen op energie kan meehelpen aan het milieu en aan jouw portemonnee, maar ook aan het

Lees Verder
Nieuws

Hoeveel stroom verbruikt een Jacuzzi?

Een jacuzzi in je eigen tuin is hartstikke luxe en lang niet iedereen kan erover meepraten. Hoeveel stroom verbruikt een jacuzzi nou eigenlijk en is het daadwerkelijk een grootverbruiker? Een onderzoek van NU.nl

Lees Verder