Onderwerpen

Hoeveel Stroom verbruik jij?

Hoeveel stroom verbruik jij per jaar? Dit hangt van een aantal factoren af, een gezin met vier kinderen verbruikt automatisch meer stroom dan iemand die alleen woont. Ook grote villa’s  verbruiken vaak meer stroom dan een rijtjeshuis of een appartement. Sommige mensen zijn ook zuiniger in hun verbruik dan anderen.

Gemiddeld stroomverbruik in Nederland

In Nederland is het gemiddelde stroomverbruik van een huishouden met 1 persoon 1500 kWh per jaar. Voor 2 personen is dit 2500 kWh per jaar en voor bijvoorbeeld 5 personen is dit 5000 kWh per jaar. Dit gemiddelde is dus gemeten op dat aantal personen maar dus wel op verschillende soorten woningen. De prijs voor het verbruik van 1 persoon, 1500 kWh, kost gemiddeld genomen 375 euro per jaar.

Ben jij echter wat zuiniger in het verbruik van stroom? Laat je nooit onnodig lampen aan staan en heb je nooit apparaten op standby staan? Dan zit je waarschijnlijk onder het gemiddelde. Het tegenovergestelde is natuurlijk ook een logisch gevolg, mensen die minder zuinig omgaan met hun energieverbruik betalen automatisch meer geld paar jaar aan stroom.

Inzicht in je stroomverbruik

Bij de meeste energiemaatschappijen krijg je eens per maand een handig overzicht waarin je je exacte stroomverbruik over die maand kan inzien. Ook in het jaaroverzicht welke je bij de jaarafrekening krijgt kan je vrij makkelijk zien in welke maand je nou het meeste stroom hebt verbruikt en in welke wat minder. Mochten die verschillen nou enorm zijn, ga dan even na wat de oorzaak zou kunnen zijn.

Krijg jij helemaal geen overzicht van jouw energiemaatschappij? Neem dan even contact op, deze overzichten zou je elke maand automatisch per mail moeten ontvangen.

Zelf stroom besparen

Er zijn talloze manieren om jouw maandelijkse energierekening omlaag te brengen. Sluipverbruik is een van de dingen die veel mensen veel geld kosten zonder dat ze het door hebben. Sluipverbruik betekent het stroomverbruik dat apparaten gebruiken zonder dat ze eigenlijk aan staan. Dit kan makkelijk voorkomen worden en jou dus enorm veel geld besparen. Apparaten met zuinige energielabels verbruiken ook minder stroom dan apparaten met een minder zuinig energielabel. Een andere manier om de kosten voor energie omlaag te brengen is het vergelijken van energie, dit doe je via onze vergelijker. Onze vergelijker zorgt voor een onafhankelijk beeld van de mogelijkheden op het gebied van energiemaatschappijen.

Het laatste Energienieuws

Gas

Gasprijs stijgt naar recordhoogte

De huidige prijzen voor een kubieke meter gas zijn nog nooit zo hoog geweest. Bij diverse energieleveranciers waar je een nieuw contract afsluit is de prijs nu meer dan 1 euro per kubieke

Lees Verder
Stroom

Hoeveel Stroom verbruik jij?

Hoeveel stroom verbruik jij per jaar? Dit hangt van een aantal factoren af, een gezin met vier kinderen verbruikt automatisch meer stroom dan iemand die alleen woont. Ook grote villa’s  verbruiken vaak meer

Lees Verder