Onderwerpen

Help met de verduurzaming in Nederland

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland heeft geleid tot een forse prijsstijging van de energie in Nederland. Besparen op energie kan meehelpen aan het milieu en aan jouw portemonnee, maar ook aan het minder afhankelijk zijn van energie uit het buitenland. We geven je een aantal tips waarmee je energie kan besparen en dus kan meehelpen aan de verduurzaming in Nederland.

Inzicht creëren

Zorg je dat je op de hoogte bent van je huidige verbruik, zo weet je altijd hoeveel energie je verbruikt. Je kan dit inzicht verkrijgen door in te loggen bij jouw energieleverancier. Ook krijg je een keer per jaar de jaarafrekening, ook hier kan je je verbruik exact inzien. Als je een slimme meter hebt kan je nog gedetailleerder je verbruik bekijken, hier zijn speciale apps voor verkrijgbaar. Er zijn ook speciale energiemeters die je kan kopen in elektronica winkels of online. Deze apparaatjes kan je aansluiten op jouw energiemeter en soms kan je zelfs per seconde je verbruik zien. Ook is het standby-verbruik te zien, hier kan je ook een hoop op besparen.

Aanpassingen in je woning

Kleine aanpassingen in huis kunnen zorgen voor besparing. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van gloeilampen door led lampen, het wassen op een lagere temperatuur of neem een wat kortere douche. Ook radiatorfolie kan helpen evenals zo min mogelijk apparatuur op standby aan laten staan. Dit zijn stappen die weinig tot geen geld kosten en op de lange termijn wel geld kunnen opleveren. Op deze manier draag jij je steentje bij aan de verduurzaming in Nederland.

Goede isolatie

Je kan nog meer geld besparen als je isolatie goed in orde is, ga daarvoor eerst na hoe de huidige staat van isolatie is bij jouw woning. Ook zonnepanelen kunnen op de lange termijn geld opleveren. Een warmtepomp is nog weer een stap verder, maar ook dat kan zeer interessant zijn met het oog op energiebesparing.

Het laatste Energienieuws

Nieuws

Help met de verduurzaming in Nederland

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland heeft geleid tot een forse prijsstijging van de energie in Nederland. Besparen op energie kan meehelpen aan het milieu en aan jouw portemonnee, maar ook aan het

Lees Verder
Nieuws

Hoeveel stroom verbruikt een Jacuzzi?

Een jacuzzi in je eigen tuin is hartstikke luxe en lang niet iedereen kan erover meepraten. Hoeveel stroom verbruikt een jacuzzi nou eigenlijk en is het daadwerkelijk een grootverbruiker? Een onderzoek van NU.nl

Lees Verder